2011年5月21日土曜日

白い贈り物  White Asparagus

妹の名前で荷物が届いた。
北海道のホワイトアスパラガス。
おいしいそう。
贅沢品です。

『おいしいもの』が大好きなうちの家族。
旬の味はより楽しく、おいしい。
ホワイトアスパラは普通のと比べ、やや苦みがありますが風味程度。
大人にわかる?おいしさかもしれません。
表面の皮を薄くそいで、長めにゆでるとおいしいです。

天ぷらにして食べたらおいしかった!
塩でたべて、甘みと香りがふわりと広がります。

あとはピザにのせたり。
今後、クリーム煮にします。
あとはどうしようか。

妹達は出来上がるのを待つだけ・・・。
おいしい身分です。

A bunch of white asparagus arrived at home!Sender is my sister's name who lives in the same house here.It's seasonal products and famous in Hokkaido, north of Japan.They are expensive veges and what a rich gift for us!

My family love delicious things and will pay for them even if it's a bit expensive.Also, seasonal things are very important not to miss the chance.Now is the time to get!

White asparagus have a slightly bitter flavour, but it's nice to enjoy and able to feel beautiful for us adults.It needs to peel finely and boil well.They are tip for cooking.

I cooked Tempra and it was so nice.I'm planing to cook other left with fresh cream.What I should do others?????My sister is just waiting the dish which I will cook.

2 件のコメント:

naoya さんのコメント...

ホワイトアスパラ大好きなんだけれど、缶詰でしか食べたことないや。

おいしいものって、シンプルにお塩やオリーブオイルだけでいただくと、食材の本来の旨みが引き立つよね。

CHIKA さんのコメント...

>naoya
私も昔は缶詰のしか食べたことなかったよ。
自分で料理しても、初回はいまいちでした。
(自分の調理方法がよくなかった)

天ぷらはお勧めです。
塩で食べるとサイコー。
是非お試しを。