2011年7月30日土曜日
ジェノベーゼ 2011 Pesto alla genovese 2011
今年も植えました。バジル。
過日の台風にも負けず、育ってくれました。
鼻歌歌いながら、葉の収穫。
大豊作。
今日は、今年初めてのジェノベーゼのパスタ。
煎った松の実、フレッシュな青森のにんにく、
イタリア産のパルミジャーノチーズ。
オリーブオイルを加えて、
味付けは少量の塩だけで十分。
白ワインを片手に、
のんびりと作り
家族と食す、土曜日の夜。これぞ休日。
誰かが食器洗ってくれたら、もっと最高。(笑)
I planted basil trees and they grown nicely this summer even we had typhoon few weeks ago.I picked them up with humming.What a rich harvest!
It's the first Pesto alla genovese which is basil paste made by fresh basil leaves,roasted pine nuts, local grown garlic and Italian cheese Parmigiano-Reggiano.Putting olive oilve and a bit of sea salt.It's enough for that seasoning.Simple cooking is always enjoyable to taste their own flavour.Completed beautiful paste for pasta!
Cooking pasta with a glass of white wine and having it with family is happy moment on Saturday night.This is day off!
If there was someone to wash all dishes up, it's more happier though.....
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